Thursday, October 29, 2026

THE CANADIAN LYNX

 Canada Lynx - Hinterland Who's Who

The Canada lynx (Lynx canadensis) or Canadian lynx is one of the four living species in the genus Lynx. It is a medium-sized wild cat characterized by long, dense fur, triangular ears with black tufts at the tips, and broad, snowshoe-like paws. Its hindlimbs are longer than the forelimbs, so its back slopes downward to the front. The Canada lynx stands 48–56 cm (19–22 in) tall at the shoulder and weighs between 5 and 17 kg (11 and 37 lb). It is a good swimmer and an agile climber.

A Canada lynx sitting in snow 

 

The Canada lynx was first described by Robert Kerr in 1792. Three subspecies have been proposed, but their validity is doubted; it is mostly considered a monotypic species. It ranges across Alaska, Canada and northern areas of the contiguous United States, where it predominantly inhabits dense boreal forests. It is a specialist predator and depends heavily on the snowshoe hare (Lepus americanus) for food. This leads to a prey-predator cycle, as the Canada lynx population responds to the cyclic rises and falls in snowshoe hare 

 Canada Lynx - Bioparc

 populations over the years in Alaska and central Canada. The Canada lynx population increases with an increasing hare population; if the hare population decreases in a given area, it moves to areas with more hares and has fewer offspring. The Canada lynx hunts mainly around twilight, or at night, when the 

 The Canada lynx is a majestic feline found in the northern boreal softwood  forests of Canada. They are solitary animals and highly adapted to cold  environments. Their large, padded paws are one

snowshoe hare tends to be active. The Canada lynx waits for the hare on specific trails or in "ambush beds", then pounces on it and kills it by a bite on its head, throat or the nape of its neck. Individuals, particularly of the same sex, tend to avoid each other, forming "intrasexual" territories. The mating season 

 Canadian Lynx | Potter Park Zoo

 is roughly a month long from March to early April. After a gestation of two to three months, females give birth to a litter of one to eight kittens, which are weaned at the age of 12 weeks.

 Part 2: Canada Lynx Quest Continued — Follow Me North

 

Given its abundance throughout the range and lack of severe threats, the Canada lynx has been listed as Least Concern on the IUCN Red List. It is regularly trapped for the international fur trade in most of Alaska and Canada but is protected in the southern half of its range due to threats such as habitat loss.

Canada Lynx - Nature Conservancy of Canada

The scientific name Felis lynx canadensis was proposed by Robert Kerr in 1792 who described a lynx from Canada.[3] In the late 19th century, several lynx zoological specimens were described:

 The Canada lynx is a majestic feline found in the northern boreal softwood  forests of Canada. They are solitary animals and highly adapted to cold  environments. Their large, padded paws are one

 The placement of the Canada lynx in the genus Lynx was supported by Gerrit Miller in 1912.[6] Until as late as the early 2000s, scientists were divided over whether Lynx should be considered a subgenus of Felis, or a subfamily itself; some even doubted if the Canada lynx should be considered a species on its 

 Canada Lynx - Wilder Institute's Calgary Zoo

own.[2][7][8] It was recognized by Wallace Christopher Wozencraft in 2005 as a valid Lynx species along with the bobcat (L. rufus), the Eurasian lynx (L. lynx) and the Iberian lynx (L. pardinus).[9] Wozencraft recognized three subspecies of the Canada lynx:[9]

 Canada Lynx – Triple D Wildlife

 The validity of the subspecific status of the Newfoundland lynx was questioned in 1975, as results of a study of coat colour, cranial measurements and weights of Canada lynx specimens showed that the standard measurements are not significantly distinct, apart from a few variations like the Newfoundland lynx's darker coat.[10]

 Canada lynx | Habitat, Diet, Population Status, & Facts | Britannica

 

In 2017, the Cat Specialist Group considered the Canada lynx a monotypic species, since it shows little morphological or genetic differences.[11]

 Hello Yukon, Marty and Monty! Meet the three Canada lynx of our Living  Northwest Trail!

 

The lynx population on Newfoundland is thought to have genetically diverged from the mainland Canada lynx around 20,000 to 33,000 years ago following the Last Glacial Period.[12][13]

Canada Lynx

According to a 2006 phylogenetic study, the ancestor of five extant felid lineages—Lynx, Leopardus, Puma, Felis and Prionailurus plus Otocolobus—arrived in North America after crossing the Bering Strait 8.5 to 8 million years ago (mya). Lynx diverged from the Puma,  
 
 Meet the new Canada lynx at the Woodland Park Zoo
 
 
Felis and Prionailurus plus Otocolobus lineages around 2.53–4.74 mya.[14] The Issoire lynx (L. issiodorensis), believed to be the ancestor of the four modern Lynx species, probably originated in Africa 4 mya and occurred in Europe and northern Asia until it fell to extinction around 1 mya.[15][16] The populations of the Eurasian lynx that reached North America 2.6 mya are believed to have initially settled in the southern half of the continent, as the

 Canada Lynx Digital Adoption | WWF-Canada

 northern part was covered by glaciers. The southern populations gradually evolved into the modern bobcat. Later, when the continent was invaded by the Eurasian lynx for a second time within the last 200,000 years, the populations that settled in the northern part of the continent, now devoid of glaciers, 

7 surprising facts about lynx - Bristol Zoo Project 

 evolved into the Canada lynx.[8][17] In his 1981 paper, Swedish paleontologist Lars Werdelin noted that the Canada lynx does not appear to have changed much since its first appearance.[18] Canada lynx fossils excavated in North America date back to the Sangamonian and the Wisconsin Glacial Episode.[2] The 2006 study gave the phylogenetic relationships of the Canada lynx as follows:[14][19]

 Canadian Lynx - Defensa Store

 The long, thick fur, uniformly coloured with little to no markings except on the underside, insulates the lynx in its frosty habitat. The fur is typically yellowish brown, though in Newfoundland it can vary from brown or buff-grey in spring and summer to a greyish shade with a grizzled appearance in winter; the underparts are white and may have a few dark spots.[15][25] An individual from Alaska was reported t

 Species Introduction: The Eurasian lynx - Conscious Explorer

have bluish-grey fur.[26] The fur is generally shorter in summer than in winter.[27] The backs of the ears are brown with a silvery-grey spot at the centre.[2] Black tufts around 4 cm (1.6 in) in length emerge from the tips of the ears, which are lined with black fur.[22] In winter, the hair on the lower cheek becomes longer, giving the impression of a ruffle covering the throat. There are four nipples.[15][25]

 THREE Canada Lynx Cubs Debut at the Queens Zoo > Newsroom

 The claws are sharp and fully retractile.[2] The large, broad paws are covered in long, thick fur and can spread as wide as 10 cm (3.9 in) to move quickly and easily on soft snow.[8] Its paws can support almost twice as much weight as a bobcat's before sinking.[7][28] Both species walk with the back foot typically following the front foot and often do not follow a straight line. The lynx's stride is 300–460 mm (12–

 More of Canada's Majestic Wild Cats: The Lynx - Wilden

 18 in), while the bobcat's varies between 130 and 410 mm (5 and 16 in). Canada lynx tracks are generally larger than those of the bobcat; thicker fur may make the toe pads appear less prominent in the snow. In dirt the tracks of the lynx are 76–95 mm (3–3.75 in) long and 89–114 mm (3.5–4.5 in) wide, whereas in snow they are bigger (110 mm (4.5 in) long and 130 mm (5 in) wide).[29][30] The warm coat, wide paws and long legs serve as adaptations for the lynx to navigate and hunt efficiently in snow.[7]

 LYNX - GOABC Guide Outfitters Association of British Columbia Canada

 The Canada lynx has 28 teeth.[31] The dental formula is 3.1.2.13.1.2.1. The deciduous dentition is 3.1.23.1.2, as the young do not have molars.[2] The four long canines are used for puncturing and gripping. The lynx can feel where it is biting the prey with its canines because they are heavily laced with nerves. It also has four  

 Canada Lynx - Nature Conservancy of Canada

 

carnassial teeth that cut the meat into small pieces. To use its carnassials, the lynx must chew the meat with its head to its side. There are large spaces between the four canines and the rest of the teeth, and the second upper premolars are absent, to ensure the bite goes as deeply as possible into the prey.[32]

 

 Lynx in Northern British Columbia. : r/wildlifephotography

The Canada lynx can be told apart from the bobcat by its longer ear tufts, broader paws, shorter tail with a fully black tip, longer legs and the fewer markings and greyer shade of the coat.[8][29][33] The bobcat is generally smaller than the Canada lynx, but in areas where they are sympatric the bobcat tends to be larger and may still be confused with the Canada lynx.[22]

 LYNXES: CHARACTERISTICS, BEHAVIOR AND REPRODUCTION | Facts and Details

 The Canada lynx occurs predominantly in the dense boreal forest of Canada, and its range strongly coincides with that of the snowshoe hare. In the past, the lynx occurred in the northern United States in 24 states, possibly southward to the Rocky Mountains in New Mexico and northward to the tree line in the 

 7 surprising facts about lynx - Bristol Zoo Project

 Arctic through coniferous forests in Alaska and Canada. The lynx continues to occur in its former range in most of Alaska and Canada. In the United States, the Canada lynx occurs in the Blue Mountains and the  

 Living Species - Canada lynx | IUCN CatSG

 Cascade Range in the Pacific Northwest, the Rocky Mountains, the northern Great Lakes region (in Minnesota and Michigan's Upper Peninsula) and northern New England (in New Hampshire, Maine and Vermont). The lynx was successfully reintroduced in Colorado starting in 1999, after being extirpated from the state in the 1970s.[34][35] Canada lynxes generally avoid open areas despite good prey 

 Into the wintry kingdom of the Canada lynx | Canadian Geographic

 availability; they face difficulty surviving in heavily logged areas and on agricultural land, though they can thrive well in deforested areas that have been left to regenerate at least fifteen years. Canada lynxes have been recorded up to an elevation of 4,310 m (14,140 ft).[1][15][22] It is considered extirpated in New 

 Canada lynx card - Wilderness Committee

 

York, Pennsylvania, Massachusetts, Nevada, Indiana, and Ohio.[36] In February 2022, a picture of a large male Canada lynx was taken by a hunter in the southern Gros Ventre Range of Wyoming after his hounds treed the cat, making it the first confirmed sighting in the state since 2012.[37]

Canada Lynx – Triple D Wildlife

The Canada lynx tends to be nocturnal like its primary prey, the snowshoe hare. Nevertheless, activity may be observed during daytime.[15] The lynx can cover 8–9 km (5.0–5.6 mi) daily, moving at 0.75–1.46 km/h (0.47–0.91 mph), to procure prey.[38][39][40] These lynxes are good swimmers; one account records a Canada lynx swimming 3.2 km (2 mi) across the Yukon River.[25][41] Canada lynxes are 

 Three new Canada lynx cubs born during quarantine make public debut at  Queens Zoo | amNewYork

 efficient climbers, and will dodge predators by climbing high up in trees, but they hunt only on the ground.[22] These lynxes are primarily solitary, with minimal social interaction except for the bond between mothers and female offspring, and the temporary association between individuals of opposite sexes during the mating season.[28][42] Individuals of the same sex particularly tend to avoid each other, 

 Winter royalty: the Canadian Lynx | Ontario Parks Blog

 

forming "intrasexual" territories—a social structure similar to that of bears, bobcats, cougars and mustelids. Intraspecific aggression and consequent cannibalism are rare, but may be more common when food is scarce.[43]

BPZOO Mourning the Loss of Canada Lynx | The Buttonwood Park Zoo

 Canada lynxes establish home ranges that vary widely in size, depending upon the method of measurement. The two common methods are examining the tracks of the lynx in snow (snow-tracking) and radio telemetry; snow-tracking generally gives smaller sizes for home ranges. Studies based on snow-tracking have estimated home range sizes of 11.1–49.5 km2 (4.3–19.1 sq mi), while those based on radio 

 Canada lynx are solitary cats, with the exception of breeding season and  family groups. In March, male lynx increase their movements in search of  mates, and share their home range with 1-3 females. ...

telemetry have given the area between 8 and 783 km2 (3.1 and 302.3 sq mi).[7] Like other cats, Canada lynxes scent-mark their ranges by spraying urine and depositing feces on snow or tree stumps and other prominent sites in and around their range.[15]

 Canada Lynx Facts For Kids | DIY.org

 Males tend to occupy larger ranges than do females; for instance, data from a 1980 radio telemetric analysis in Minnesota showed that males' home ranges spread over 145–243 km2 (56–94 sq mi), while those of females covered 51–122 km2 (20–47 sq mi).[47] In a study in the southern Northwest Territories, 

 Canada Lynx — Wildlife Science Center

 ranges of individuals of opposite sexes were found to overlap extensively, while the ranges of individuals of the same sex hardly coincided. The study suggested that individuals do not show any significant tendency to avoid or mingle with one another, and thus only passively defend their ranges.[45] Female home ranges contract in size when the females have offspring to take care of and expand to their original size at the time of weaning.[43]

 The Lynx Lowdown: an interview with David Hetherington | Rewilding Europe

 Canada lynxes at the periphery of a population, given their smaller numbers and susceptibility to separation from the central population by natural barriers (such as rivers), might face more difficulty in breeding with lynxes towards the centre of the population and hence show lower genetic variability.[48][49] However, Canada lynxes are known to disperse over large distances, often thousands of kilometres, which 

 Specieswatch: push to reintroduce lynx into UK gathers momentum | Wildlife  | The Guardian

 might increase genetic variability in widely separated populations.[50] They typically move within areas where prey availability and the features of the snow (such as the hardness and the extent to which their paws sink into the snow) are more or less similar; individuals may disperse over smaller areas in areas of soft snow.[51]

 Eurasian lynx: profile - EuroNatur

The Canada lynx preys primarily on the snowshoe hare. These hares comprise 35–97% of their diet; the proportion varies by the season and the abundance of hares.[22] However, at times when the hare's numbers drop, Canada lynxes will include other animals in their diet—such as ducks, grouse, moles, ptarmigan, American red squirrels, voles and young ungulates (Dall's sheep, mule deer and boreal 
 
 Lynx brothers Ragnar, Rollo find new home at Michigan zoo - mlive.com
 
woodland caribou)—though snowshoe hares continue to be the primary component. The Canada lynx tends to be less selective in summer and autumn, adding small mammals to their diet besides the hare. The reason behind this is unclear—it could be due to a greater abundance of alternate prey, or reduced success in hunting hares.[43] A study in Alaska found that lynxes played a role in the decrease in populations of  
 
 
 Potter Park Zoo introduces Canadian Lynx Brothers to the Mid-Michigan  community
 
red fox, caribou and Dall's sheep when hares were very low in number.[52] They have also been reported feeding occasionally on succulents, sedges and grasses.[30] Canada lynxes ingest 0.6–1.2 kg (1.3–2.6 lb) of food daily.[15][22]
 
 Leaps and Bounds "Winter is Here"-Lynx - Yukon Wildlife Preserve
Apart from Canada lynxes, coyotes are also major predators of the snowshoe hare. A study showed that, compared to Canada lynxes, coyotes' feet sink deeper in the snow due to their smaller size and hence a larger body mass to foot area ratio, prompting them to ambush their prey instead of chasing it as lynxes often do.[54] A study of those two animals in southwest Yukon showed that when the hare population increased, both killed more than necessary for 
   
 
Get Wild: Canada lynx are cool cats under pressure | SummitDaily.com 
 
subsistence; lynxes need to kill 0.4 to 0.5 hare per day to meet their energy requirements but were observed to kill 1.2 hares per day during this period. Coyotes, with a success rate of 36.9%, emerged as more successful hunters than lynxes that succeeded in 28.7% of their hunts; however, this may have resulted from the greater number of adult coyotes in the 
 
POV: Canada's big cats - The Weather Network 
studied population. Lynxes rarely cached their kills, unlike coyotes, and this may have led to incomplete consumption of some kills. When snowshoe hare numbers declined, both predators hunted for the same time period as they did when hares were abundant, but lynxes killed more hares than they had earlier. Moreover, lynxes supplemented their diet with American red squirrels.[40][53] 
 
Leaps and Bounds "Winter is Here"-Lynx - Yukon Wildlife Preserve

A specialist predator, the Canada lynx depends heavily on snowshoe hares for food.[22] Snowshoe hare populations in Alaska and central Canada undergo cyclic rises and falls—at times the population densities can fall from as high as 2,300/km2 (6,000/sq mi) to as low as 12/km2 (31/sq mi). Consequently, a period of hare scarcity occurs every eight to 11 years. An example of a prey-predator cycle, the cyclic variations 

 Eurasian lynx in winter habitat

 in snowshoe hare populations significantly affect the numbers of their predators—lynxes and coyotes—in the region. When the hare populations plummet, lynxes often move to areas with more hares, sometimes covering over 1,000 km (620 mi), and tend not to produce litters; as the hares' numbers increase, so does 

 Canada Lynx Animal Facts - Lynx canadensis - A-Z Animals

 the lynx population.[55][56][57][58] In northern Canada, the abundance of lynxes can be estimated from records maintained by the Hudson's Bay Company and the Canadian government since the 1730s.[59] Lynx populations have been found to vary periodically three- to seventeen-fold.[55] These cycles have 

 Canada Lynx - Wilder Institute's Calgary Zoo

 

been cited as an example of the Lotka–Volterra predator–prey equations, caused by the interplay of three major factors—food, predation and social interaction.[60] A study involving statistical modelling of the interspecific relations of the snowshoe hare, the plant species it feeds on and its predators (including the 

 a photographer in southern spain has captured the white iberian lynx again,  believed to be the first of its kind ever seen. a rare and almost mythical  big cat that nearly vanished

 

Canada lynx) suggested that while the demographics of the lynx depend primarily on the hare, the hare's dynamics depend on both its diet and its predators, of which the Canada lynx is just one.[61] Environmental factors such as forest fires, precipitation and snowfall might also significantly affect this prey-predator cycle.[62]

 Canada Lynx - Facts, Habitat, Diet, Life Cycle, Pictures


The mating season is roughly a month long, from March to early April. Urine marking and mating calls are part of display behaviour and increase the interaction between individuals of opposite sexes. Females can be induced ovulators when the availability of mates is low, or 
 Baby Canada Lynx Playing in a Winter Forest by Inspired Nature Photography  Fine Art Photography
 
spontaneous ovulators when several mates are available. Females have only a single estrus cycle; estrus lasts three to five days in captivity.[15] Individuals have been observed making long wailing vocalizations, probably as mating calls.[63] Before birth, the female prepares a maternal den, usually in very thick brush, and typically inside thickets of shrubs, trees or woody debris.[33][64] 
 

 Canada Lynx - Facts, Habitat, Diet, Life Cycle, Pictures

 After a gestation of two to three months, a litter of one to eight kittens is born.[15] Lynx reproductive cycles and litter sizes have been observed to vary with prey availability; litter size would typically contract in years of snowshoe hare decline (along with high infant mortality rates), and increase when hares were abundant.[65][66][67] Kittens weigh from 175 to 235 g (6.2 to 8.3 oz) at birth and initially have greyish buff 

 Learn about Canada lynx at Edmonton Valley Zoo

 fur with black markings. They are blind the first fourteen days and weaned at twelve weeks. Most births occur from May to July. Kittens leave the den after about five weeks and begin hunting at between seven and nine months of age. They leave the mother at around ten months, as the next breeding season begins, but they do not reach the full adult size until around two years of age. Female offspring typically settle in 

 Canadian Lynx - Cub Creek Science and Animal Camp

 home ranges close to their mothers and remain in contact with them for life, while male offspring move far from their mother's range. Females reach sexual maturity at ten months but often delay breeding another year; males mature at age two or three. Canada lynxes have been reported to live sixteen years in the wild, though most do not survive ten; in captivity they may make it to twenty-seven.[15][22][68]

This #InternationalCatDay, meet one of Canada's wild cats, the Canada lynx!  Distinguished by their long ear tufts and black-tipped tail, lynx are often  mistaken for their cousin, the bobcat. Their lar

The Canada lynx is known to host several parasites including Cylicospirura felineus, Taenia species, Toxocara cati, Toxascaris leonina and Troglostrongylus wilsoni.[69][70] Canada lynxes could have played a role in the transmission of the zoonotic parasite Toxoplasma gondii to the Inuit in North America.[71][72] 

 Canada lynx — Swan Valley Connections

 A study in 2019 identified a gammaherpesvirus species in the Canada lynx for the first time. The study discovered a novel percavirus, named LcaGHV1, in spleen samples of Canada lynxes from Maine and Newfoundland.[73] A study identified plague as a major cause of mortality in reintroduced populations in Colorado.[74]

 Edmonton Valley Zoo's Canada lynx Artemis turns 4

 

Fishers are known to hunt Canada lynxes occasionally in the northeastern United States; a study in northern Maine identified predation by fishers as the leading cause of Canada lynx mortality over twelve years, though it did not appear to affect population growth in the lynxes.[75][76]

Meet The Canada Lynx Cat With Paws As Big As A Human Hand | Bored Panda 

Canada lynxes are trapped in specific seasons in most of Alaska and Canada; hunting seasons and quotas are set based on population data. Alberta typically leads in the production of pelts, accounting for nearly a third of Canada's total. Following a cyclic 

 Today all my dreams came true 🥰 , Spotted this adorable Canada lynx who  happened to be quite a curious little fella. How insanely cute are those  paws though! 🐾, This is the very zoomed in footage I ...

 fall in populations during the mid to late 1980s, there was a sharp decline in the prices and harvest of Canada lynx furs—the average number of pelts exported from Canada and the United States fell 

 A Canada Lynx. Look at the size of those paws. : r/aww

from 35,669 in 1980–1984 to 7,360 between 1986 and 1989. Subsequently, the numbers have increased to 15,387 during 2000–2006. Average illegal trade in fur and live animals appears to be negligible on the national scale.

 Canada Lynx – Triple D Wildlife

 A survey of the international wildlife trade between 1980 and 2004 recorded that among all lynxes, the Canada lynx accounted for thirty percent of legal items and had little part in illegal trade. While it was unclear which lynxes were preferred in North America, bobcat and Canada lynx furs appeared to be in greater demand than those of other lynxes in Asian and European markets.[78]

Lynx in Early Spring. Eurasian Lynx, Lynx Lynx, Sits on Stone on Snowy  Forest Meadow. Beautiful Wild Bobcat in Nature Stock Photo - Image of cute,  predator: 429865832

In eastern Canada the lynx is threatened by competition with the eastern coyote, whose numbers in the region have risen in the last few decades. Habitat loss is the main threat in the contiguous United States, while trapping is a relatively insignificant cause of mortality.[1] Hybridization between Canada lynxes and bobcats has been reported in the southern periphery of the range. Hybridization between closely related 
 
 

Awesome Animal Profiles: The Lynx, Nature's Stealthy Feline | Sun Valley  Pediatric Dentistry | Mesa, Avondale, Gilbert, AZ

 
species might significantly delimit the geographic range of the species, especially if they are endangered as reproductive success in females would be reduced by the birth of sterile offspring; on the other hand, fertile hybrids can compete and breed further with the parent species, potentially reducing the numbers of the parent species. Canada lynx-bobcat hybrids have shown signs of reproductive success and do not 
Canadian lynx – SWCF 
 
appear to pose any significant threat to the parent species.[79][80] The Canada lynx is abundant over its broad range and has not been significantly threatened by legal trade for centuries. Therefore, the International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN) classifies the Canada lynx as Least Concern.[1]

Happy Caturday from Sasquatch, Lehigh Valley Zoo's resident Canada Lynx! Canada  lynx are native to forest habitats of Canada, Montana, and Washington, and  their broad, snowshoe-like paws help them walk across the 

 Various techniques have been employed to study Canada lynx populations; the data collected can provide useful information on the ecology and distribution of the species and pave the way for effective conservation measures. In scent stations, the lynx is typically lured into camera-monitored areas by skunk scent (sometimes catnip) and a "flasher" such as a bird wing on a string.[86] This technique, though 

 Canada lynx facts at Racine Zoo

systematic, might be too expensive to carry out in large areas. Other methods include radio telemetry and snow tracking. Snow tracking might be a challenge in areas lacking roads, and sometimes bobcat tracks can be mistaken for those of the Canada lynx.[87][88] Hair-snaring involves collecting hairs shed by the lynx, especially when they rub against objects (such as the snow); a study showed a mixture of beaver 

Canada lynx facts at Racine Zoo 

 castoreum and catnip oil can strongly induce rubbing behaviour in lynxes. This method is generally inexpensive, and chances of misidentification are low as physical evidence like hairs can be genetically analysed.[88]

 Canada Lynx – Triple D Wildlife

 Between 1989 and 1992, a reintroduction attempt into New York State was made when 80 lynx were caught in from northwestern Canada and released into the Adirondacks by the State University of New York College of Environmental Science and Forestry. Some of the released lynx dispersed into the surrounding states of Pennsylvania, New Jersey, Massachusetts, New Hampshire and the Canadian 

 Lynx Animal Facts - Lynx - A-Z Animals

 provinces of Ontario, Quebec and New Brunswick. After the attempt, Canada lynx were officially considered extirpated in New York State, but are still fully protected under state law.[89] Nineteen of the reintroduced lynx were killed in traffic accidents, eight were mistakenly shot by bobcat hunters, and the remaining died from unknown causes or predation.[90]

 

 Canada Lynx – Triple D Wildlife

 

 Canada Lynx - Hinterland Who's Who

 

 Canada Lynx | Defenders of Wildlife

 

 A Canada Lynx Lying Beside Wooden log · Free Stock Photo

 Canada lynx | Smithsonian's National Zoo and Conservation Biology Institute

 Corridors to protect Quebec's lynx

 

 

 

 

 File:Lynx canadensis map.svg

 

 

 

 

 

 Canada Lynx | Grand Slam Club – Ovis – WildSheep.org

 

 

 Canada Lynx — Wildlife Science Center

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.